Website bouwen

September 16, 2016

 

Deze website van Plaza Patatta heb ik zelf gemaakt. Ik, de schrijfster, Nanda Roep. Zoiets als dit heb ik nog nooit gedaan, en nu ben ik zeer tevreden dat het lijkt te lukken.

Voordat ik deze website kon 'publiceren' moest ik begrijpend lezen. Niet omdat ik het zo leuk vond, maar omdat het pure noodzaak was. Straks zal ik vertellen waarom het noodzaak was - en waarom ik er met enige wanhoop aan begon.

Maar eerst de site. Kijk, dit is hoe de pagina eruitzag voordat ik deze Patatta-blog begon, helemaal leeg.

 

Ik heb de site nu gebouwd door zo goed mogelijk instructies te lezen die online staan. En als ik het niet begreep, dan las tekenaar Silvester even met me mee. Hulp vragen is ook belangrijk.

 

Dit is waarom het met enige paniek moest gebeuren:

Ik zou deze website helemaal niet zelf maken, want had ik een webbouwer ingehuurd. Alleen... de site die hij maakte vond ik erg lelijk. Zo lelijk, dat ik die niet wilde gebruiken. Hij was beledigd, werd boos, en na een beetje gedoe kreeg ik alle inlogcodes terug om het voortaan zelf te doen.

Er was echter meteen een probleem...

Een deel van de oude website zou doorverwijzen naar de nieuwe Nanda Roep-site, waar tekenaar Silvester mee was begonnen. Maar uit boosheid had de webbouwer dat niet meer netjes gedaan. Nu moest ik maar zien hoe ik het oploste.

Alle gegevens kreeg ik terug, maar ik wist natuurlijk (nog) niet wat ik moest doen. Dit is wat ik toen heb gedaan:

 

Ik ben gaan lezen.

 

Door de instructies die ik las, lukte het me om zelf mijn site te vernieuwen. Het geeft me een enorm gevoel van vrijheid (en trots) om ZELF controle te hebben over wat ik graag wil. In mijn leven ben ik geregeld beperkt in mijn wensen, omdat anderen niet begrepen wat ik bedoelde. Het is daarom heel belangrijk voor mij geweest om verschillende dingen zelfstandig te kunnen. Hierdoor kan ik het leven leiden zoals ik dat graag wil.

 

Zo'n gevoel van controle gun ik jou ook.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Jij kunt alles

September 16, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

November 21, 2019

September 3, 2019

November 14, 2018